Területi Szakmatámogatási Rendszer Vas és Zala vármegye

Foglalkoztatás az Esőemberke Alapítványnál Szombathelyen

Foglalkoztatás az Esőemberke Alapítványnál Szombathelyen

Az ESŐEMBERKE ALAPÍTVÁNY a Vas vármegyei autistákért, az autizmussal érintett családokért dolgozik huszonöt éve. Alapítványunk célja az autizmussal érintettek és családjaik támogatása. Az évek során az Alapítvány az autizmussal érintettek és családjuk számára számos szülőtréninget, előadásokat, szülőklubot rendezett és segítette az iskolai autista csoportokat.

Az alapítvány két intézményt működtet Szombathelyen: a HOLNAP HÁZA Lakóotthont és a MA HÁZA Foglalkoztatót.

A HOLNAP HÁZA már 15 éve ad otthont tíz fő részére. A Lakóotthon 2009-től 2017-ig szociális foglalkoztatás keretében, 2017-től pedig fejlesztő foglalkoztatás keretében foglalkoztatja a lakókat, fejlesztési illetve munka törvénykönyve szerinti határozott idejű jogviszonyban, heti 20 órában. A végzett tevékenységek: általános takarítás, parkgondozás, fűszer- és gyógynövénytermesztés, irodai kisegítő munka. A tevékenységek lakóink számára könnyen elsajátíthatók és így eredményesen motiválhatók a minőségi munkavégzésre. Képességeikhez mérten elvégzik a feladatokat, természetesen ez nem egyenletes, függ állapotuktól. Az egyénhez, képességeikhez igazított felkészítéssel és segítségnyújtással képesek dolgozni.

A MA HÁZA FOGLALKOZTATÓ 2017-től akkreditált munkahely, amely jelenleg 24 fő részére biztosít munkalehetőséget a városból és környékéről autistáknak, megváltozott munkaképességűeknek.

A MA HÁZA fő tevékenységi köre a fűszer- és gyógynövény termesztés, feldolgozás.

A levendulás termékek mellett hét féle fűszernövény szárítását és csomagolását végezzük, amelyek saját rendezvényeinken kerülnek bemutatásra, valamint helyet kaptunk a helyi termelői piacon is.

Minden júniusban levendula „Szedd magad” akciónk során telephelyünkön is lehetőség van a vásárlásra. Az Alapítvány ingatlanjain kívül a határos utcafront és zöld területek gondozását is végezzük. Szombathely megyei jogú város „Fogadj örökbe egy parkot!” programjába is bekapcsolódtunk, amelyben a Sport téri játszótér gondozását vállaltuk. A MA HÁZA dolgozói emellett csomagolási feladatokat látnak el nyílt munkaerő-piaci cégek számára. 2019-től takarítási feladatokat végzünk a Spar Magyarország Kft. szombathelyi telephelyén, öt fő munkavállalónk dolgozik heti egy nap az Interspar Áruházban. Az akkreditált telephelyen kívüli munkavégzés az autizmusban érintett fiatalok társadalmi integrációját segíti.  A MA HÁZA ezenkívül vállalkozik a város lakóinak, cégeinek részére irodai, nyomdai szolgáltatásokra.

Termékeink

A HOLNAP HÁZA Lakóotthonban 2010-ben telepítettünk 200 tő levendulát, 2016-ban a MA HÁZA Foglalkoztató kertje 70 tő levendulával, valamint 20 féle fűszernövény telepítésével bővült. A levendulát szárítás és tisztítás után illatzsákokba töltik az autizmussal érintettek és az egyéb megváltozott munkaképességűek, együtt dolgozva. A fűszernövények közül igényfelmérést követően hét féle került kiválasztásra, amelyek szintén szárítás és tisztítás után kerülnek csomagolásra.

Termékeink, szolgáltatásaink:

  • levendula illatzsák különböző színű organza zsákban,
  • fűszernövények: menta, citromfű, borsikafű, izsóp, kakukkfű, oregánó,
  • irodai szolgáltatások: autizmus specifikus vizuális segítő eszközök készítése, színes és fekete fehér fénymásolás, illetve nyomtatás, szórólap tervezés, készítés, plakát tervezés, kivitelezés, naptárak készítése, szövegszerkesztés, spirálozás, vágás.

Ajánljuk cégeknek rendezvényekre, ünnepekre ajándékkísérőnek, valamint egyedi igénynek megfelelő megrendeléseket is vállalunk. Termékeink megvásárlásával támogatják az autisták értékteremtő foglalkoztatását, segítik a HOLNAP HÁZA Lakóotthon és a MA HÁZA Foglalkoztató fenntartását.

Elérhetőségeink: Esőemberke Alapítvány

                          9700 Szombathely, Bádonfa u. 15.

                          Tel: 06-70/625-7787 (Ma Háza)

                          Tel: 06-70/221-3727 (Holnap Háza)

                           holnaphaz@gmail.com

                           mahaz.esoemberke@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Post

Beszámoló szakmai műhelyről – március 21.Beszámoló szakmai műhelyről – március 21.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Gondviselés Háza - Fogyatékosok és Időskorúak Otthona Ivánc intézménye 2024. március 21. napján bonyolította le szakmai műhelyét, amelynek célja volt a szolgáltatást igénybe vevők ellátásával kapcsolatos szemléletváltás támogatása a személyközpontú fejlesztés, tervezés módszertanának megismertetésén keresztül. ...

Krízisidőszakot záró szakmai nap SzombathelyenKrízisidőszakot záró szakmai nap Szombathelyen

A Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete Hajléktalanok Átmeneti Gondozási Központja és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Befogadás Háza Veszprém szakmatámogató munkatársa közös szervezésében valósult meg a TSZR2021 programban - a Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyei Szakmatámogatási Központ és a Vas és Zala vármegyei Területi Szakmatámogatási Rendszer együttműködésében - a téli krízisidőszakot lezáró szakmai nap Szombathelyen. ...

A SZEMÉLYKÖZPONTÚ FEJLESZTÉS – MŰHELYBESZÁMOLÓA SZEMÉLYKÖZPONTÚ FEJLESZTÉS – MŰHELYBESZÁMOLÓ

2023. szeptember 28-án az MMSZ Egyesület Gondviselés Háza - Fogyatékosok és Időskorúak Otthona Ivánc adott otthont a fogyatékkal élők számára bentlakásos ellátást nyújtó szolgáltatóknak meghirdetett „Fejlesztési tervek személyközpontú megközelítése” című szakmai műhelynek. A szakmai műhelymunka iránt érdeklődők a Vas és Zala vármegyében intézmények munkatársai közül kerültek ki. A találkozó célja volt, a ...