Területi Szakmatámogatási Rendszer Vas és Zala vármegye

Szakmai műhelymunkák falu- és tanyagondnoki szolgáltatás témában

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet által meghirdetett „Területi szakmatámogatási rendszer létrehozása, szakmatámogatási feladatok ellátása -2021” (TSZR2021) című projekt keretein belül bonyolította le szakmai műhelyeit októberben két helyszínen – Zalaszentivánon és Szombathelyen – a Zalai Falvakért Egyesület elnöke, Szeder-Kummer Mária.

A szakmai műhelymunkák vendégei Zalaszentivánon a Zala megyei, Szombathelyen a Vas megyei falugondnoki szolgálatok munkatársai, illetve települések polgármesterei voltak.

A program mindkét eseményen a területi szakmatámogatási rendszerről szóló tájékoztatással és a Vas és Zala megyében szakmatámogatási megbízatást kapott konzorcium tagjainak a bemutatásával kezdődött.

A műhelyek felkért előadója Szarvák Mónika, a Belügyminisztérium Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztályának gyermekjóléti alapellátási szakreferense a falu- és tanyagondnoki szolgáltatásokról, a szolgáltatásokat érintő aktualitásokról – tevékenységnapló változása, képzés és továbbképzés témaköre – tartott online előadást. 

A műhely vendégei – tapasztalataikból kiindulva – kérdéseket tettek fel, javaslatokat fogalmaztak meg az előadónak a szolgáltatásokat érintően.

A programok második felében Szeder-Kummer Mária előadásában a Vas és Zala megyei konzorcium kérdőíves felmérésének eredményeiről tájékoztatta a szakembereket. A résztvevők az eredményeket megbeszélték, véleményezték és további felvetésekkel egészítették ki.

A műhelyeken a falugondnokságról készített élményfilmet is megtekintették.

A találkozók fórumbeszélgetés részében érintett témakörök a képzés és továbbképzés, a helyettesítés, a falugondoki járművek parkolási nehézségei, az üzemanyagár növekedéséből fakadó nehézségek voltak.

Related Post

Beszámoló szakmai műhelyről – március 21.Beszámoló szakmai műhelyről – március 21.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Gondviselés Háza - Fogyatékosok és Időskorúak Otthona Ivánc intézménye 2024. március 21. napján bonyolította le szakmai műhelyét, amelynek célja volt a szolgáltatást igénybe vevők ellátásával kapcsolatos szemléletváltás támogatása a személyközpontú fejlesztés, tervezés módszertanának megismertetésén keresztül. ...

„A Gyermekeink védelmében elnevezésű informatikai rendszerrel (GYVR) kapcsolatban szerzett tapasztalatok” – szakmai műhely Vas megyei család- és gyermekjóléti szolgálatok részvételével„A Gyermekeink védelmében elnevezésű informatikai rendszerrel (GYVR) kapcsolatban szerzett tapasztalatok” – szakmai műhely Vas megyei család- és gyermekjóléti szolgálatok részvételével

A Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat 2022. március 25. napján Szombathelyen bonyolította le szakmai műhelyét a Vas megyei család- és gyermekjóléti szolgálatok részvételével. A szakmai műhely a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet területi szakmatámogatási rendszer kialakítására vonatkozó elképzeléséről szóló tájékoztatással és a Vas és Zala megyében szakmatámogatási megbízatást ...

Foglalkoztatás az Esőemberke Alapítványnál SzombathelyenFoglalkoztatás az Esőemberke Alapítványnál Szombathelyen

Az ESŐEMBERKE ALAPÍTVÁNY a Vas vármegyei autistákért, az autizmussal érintett családokért dolgozik huszonöt éve. Alapítványunk célja az autizmussal érintettek és családjaik támogatása. Az évek során az Alapítvány az autizmussal érintettek és családjuk számára számos szülőtréninget, előadásokat, szülőklubot rendezett és segítette az iskolai autista csoportokat. Az alapítvány két intézményt működtet Szombathelyen: a ...