Területi Szakmatámogatási Rendszer Vas és Zala vármegye

Szakmai műhelymunka család- és gyermekjóléti szolgáltatás témában

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet által meghirdetett „Területi szakmatámogatási rendszer létrehozása, szakmatámogatási feladatok ellátása -2021” (TSZR2021) című projekt keretein belül bonyolította le szakmai műhelyét 2022. október 26. napján a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ.

A szakmai műhelymunka vendégei a Zala megyében működő család- és gyermekjóléti központok érdeklődő munkatársai voltak.

A workshop előadója Tóth Zsuzsanna, a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője- aki a projektben szakmatámogató munkatársként is közreműködik – és Korcz Barbara, a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata szakmai vezetője volt.

Korcz Barbara előadásának „A szociális munka gyakorlata és adminisztrációjának kihívásai” címet adta. A gyakorlatközpontú előadásban a Gyermekeink védelmében elnevezésű informatikai rendszer használatával kapcsolatosan felmerült olyan tapasztalatokat gyűjtötte össze és osztotta meg az előadó a jelenlévőkkel, melyeknél az esetvitel valamilyen szempontból eltért a megszokottól, így azok adminisztrációja is eseti megoldást kívánt.

Tóth Zsuzsanna az „Utcai szociális munka szükségletfelmérés módszerei és tapasztalatai a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központban” című előadásában az intézmény utcai (lakótelepi) szociális munka szervezéséhez, aktualizálásához készített szükségletfelmérés módszereit és a megvalósult felmérés eredményeit mutatta be. A kidolgozott módszerekhez az EFOP 1.9.4.-VEKOP-16-2016-0001 kiemelt projekt keretén belül elkészült „Útmutató az utcai (lakótelepi) szociális munka biztosítása a család- és gyermekjólét központokban” című szakmai anyag ajánlásai adták a kiindulópontot. 

A fórumbeszélgetésben a vendégek ismertették az utcai szociális munka terén kialakított gyakorlataikat.

A műhely záró részében Tóth Zsuzsanna a szakmatámogatói tevékenység keretében 2023. évre tervezett szakmai műhelyek által feldolgozandó témákról adott tájékoztatást.

Related Post

Beszámoló az Együtt-Működések című szakmai találkozórólBeszámoló az Együtt-Működések című szakmai találkozóról

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház, Addiktológiai és Pszichiátriai Gondozó és Szakrendelő Tanácstermében került sor 2023. december 14-én az egészségügyi ellátórendszer és a szociális ellátórendszer szakembereinek szakmai találkozójára. A TSZR2021 program keretein belül számos szakmai eseményt bonyolított le Konzorciumunk, de ez volt az első találkozó, ahol a két ellátórendszer érintett szereplőit vártuk ...

A SZEMÉLYKÖZPONTÚ FEJLESZTÉS – MŰHELYBESZÁMOLÓA SZEMÉLYKÖZPONTÚ FEJLESZTÉS – MŰHELYBESZÁMOLÓ

2023. szeptember 28-án az MMSZ Egyesület Gondviselés Háza - Fogyatékosok és Időskorúak Otthona Ivánc adott otthont a fogyatékkal élők számára bentlakásos ellátást nyújtó szolgáltatóknak meghirdetett „Fejlesztési tervek személyközpontú megközelítése” című szakmai műhelynek. A szakmai műhelymunka iránt érdeklődők a Vas és Zala vármegyében intézmények munkatársai közül kerültek ki. A találkozó célja volt, a ...