Területi Szakmatámogatási Rendszer Vas és Zala vármegye

Rendezvénybeszámoló a Vas és Zala megyei területi módszertan szakmai műhelyeiről

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet által meghirdetett „Területi szakmatámogatási rendszer létrehozása, szakmatámogatási feladatok ellátása -2021” (TSZR2021) című projekt keretein belül bonyolította le szakmai műhelyeit novemberben és decemberben a Vas és Zala megyei területi módszertan.

Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat szakmatámogató munkatársa novemberben az idősek nappali ellátása és a család- és gyermekjóléti szolgáltatás szakterületeken Vas megyében dolgozó munkatársaknak szervezett szakmai műhelyeket.

Az idősek nappali ellátása szolgáltatásban dolgozó munkatársak a szombathelyi Digitális Innovációs Központ (9700 Szombathely, Zanati út 36.) tevékenységeit ismerhették meg. A Központ projekt koordinátorainak közreműködésével megtekinthették az intelligens idősszobát, az abban bemutatott – idősek biztonságát, jól-létét támogató – több mint ötven digitális eszközt (pl. WIWE EKG készülék, okosóra, intelligens kulacs, vízszivárgás érzékelő, szén-monoxid érzékelő, virtuális asszisztensek) -működés közben, valamint a Központ digitalizációval foglalkozó kutató-, fejlesztő- és oktató laborját.

A család- és gyermekjóléti szolgáltatásban dolgozó szakemberek az intézmény által szervezett workshopon a kamaszkori krízis biológiai hátteréről, tüneteiről hallhattak előadást szakpszichológus előadótól, és tanácsokat, praktikákat a kezelésükre vonatkozóan, valamint hasznos információkat arról, hogy hová fordulhatnak a szakemberek, tinédzserek és szüleik problémáikkal.

Zalaegerszegi Gondozási Központ szakmatámogató munkatársa novemberben Vas és Zala megyei idősek bentlakásos ellátása szolgáltatást nyújtó szolgáltatók, decemberben pedig Zala megyében idősek nappali ellátása szolgáltatást nyújtó szolgáltatók munkatársainak hirdette meg szakmai műhelyeit.

A novemberi workshopon a területi szakmatámogatási rendszer és az Idősügyi Országos Munkacsoport tevékenységéről szóló előadásokat követően a szolgáltatók és az együttműködés kialakítása volt a főszerepben. A műhely fórumbeszélgetés részében a résztvevők a bentlakásos intézményeiket érintő aktualitásokat és kihívásokat – mint az ellátottak emelkedő gondozási szükséglete, a biztosítandó étkezés és az idősek valós szükségletei közötti eltérés, a hozzátartozók szolgáltatásokkal kapcsolatos igényeinek változása, a munkatársak továbbképzésének szervezésével kapcsolatos adminisztratív akadályok, gondnokokkal való együttműködés nehézségei, emelkedő rezsiköltségek – vették sorra. Több szakmai kérdésben konkrét választ, tanácsot is kaptak a szakemberek.

A decemberi szakmai műhely vendégei az elsősegélynyújtással, életmentéssel kapcsolatos elméleti ismereteiket frissíthették fel mentőtiszt közreműködésével és lehetőségük volt a szakértő által biztosított eszközökön – AMBU fantom és oktató félautomata defibrillátor – a felfrissített ismereteket a gyakorlatban is elmélyíteni.

Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. szakmatámogató munkatársa Szombathelyre hívta meg műhelyükre novemberben a Vas és Zala megyei fogyatékos személyek nappali ellátása szolgáltatást nyújtókat.

A workshopon a területi szakmatámogatási rendszerről szóló előadást követően a szolgáltatók és az együttműködés kialakítása volt a főszerepben.

A műhely fórumbeszélgetés részében a vendégek bemutatták intézményeiket, tevékenységeiket, kiemelve azokat, amelyekre büszkék és egyediek a szolgáltatásukban, illetve nehézségeiket a szolgáltatás nyújtása során. Büszkén mutatták be ellátottjaik társadalmi integrációját támogató programjaikat a sport-, a művészet és a fejlesztőfoglalkoztatás terén, az integrációt támogató további terveiket/tervezett fejlesztéseiket és azokat a külső kapcsolataikat, amelyek segítik a minőségi szolgáltatás nyújtását.

A nehézségek között vették sorra több szolgáltató egyetértésével a gyógypedagógus-hiányt, a fejlesztőfoglalkoztatásban a külső megrendelések csökkenését, míg más szolgáltató esetében, hogy lenne még kapacitás további külső megrendelések teljesítésére.

A műhely-beszélgetésen a szolgáltatók megállapították a munkapszichológiai vizsgálatok eredményének kiadására vonatkozó eltérő gyakorlatot a két megyében. Általános jelenségként fogalmazták meg, hogy az ellátottjaik hozzátartozóinak elöregedésével egyre többször merül fel az ellátottak intézményi elhelyezésének kérdése is.

A műhely zárásaként a szervező levetítette a Szombathelyi Speciális Filmes Csoport által készített Mosoly című díjnyertes kisfilmet, amelynek forgatásában a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársa és ellátottjai is közreműködtek ötletgazdaként és szereplőként.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Gondviselés Háza – Fogyatékosok és Időskorúak Otthona Iváncdecemberben Iváncon látta vendégül a szakmai műhelye iránt érdeklődő, Vas és Zala megyében fogyatékos személyek ápolás-gondozást nyújtó szolgáltatását biztosító szolgáltatók munkatársait.

Az intézmény szakmatámogató munkatársa a rendezvényen köszöntőjében kiemelte, hogy a szociális ellátórendszerben napról napra újabb kihívásokkal találják szembe magukat a szakemberek, melyek erősen igénybe veszik megküzdési kapacitásaikat, ennek ellenére a szélsőséges helyzetekben is helytállnak, mert elkötelezettek. Ezt az elköteleződést, megtartást támogatta a „Fókuszban a szakember – reziliencia, megküzdési stratégiák” című interaktív szakmai műhelyük.

A műhelymunka célja annak felismerése volt, hogy a SZAKEMBER lelki ellenállóképességének fejlesztése kulcsfontosságú, és hogy a megküzdési stratégiák segítségével hatékonyan fel tudják venni a küzdelmet a változó világ kihívásaival szemben.

A műhelyen elsőként gyakorlatias előadást hallhattak a vendégek a rezilienciáról, majd minden részvevő kitöltött egy reziliencia tesztet. A teszt kiértékeléséből megtudhatta, hogy az érzelmek szabályozásában, impulzuskontrollban, realista optimizmusban, oksági analízisben, empátiában, személyes hatékonyságban, a külvilág felé való nyitásban átlagos, átlag alatti vagy feletti kategóriába tartozó-e.

Ezt követően az interaktív műhelymunka kiscsoportos bontásban folytatódott, ahol a résztvevők a kapcsolati-, viselkedési-, gondolkodási-, és szubjektív erőforrásaikat gyűjtötték össze és osztották meg egymással.

A rendhagyó műhelymunka résztvevői a nap zárásként megerősítették a szakember személyiségéből fakadó erőforrások támogatásának szükségességét.

Zalaapáti, 2022. december 27.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Post

Nyitórendezvény – Az első lépésekNyitórendezvény – Az első lépések

Zalaegerszegen a Megyeházán tartotta Konzorciumunk a nyitórendezvényét 2021. november 18. napján, amelyre meghívást kapott Zala és Vas megye több szolgáltatója a gyermekjóléti alapellátás, szociális alap- , és szociális szakosított ellátás területéről. A rendezvény célja a szolgáltatók tájékoztatása volt a területi szakmatámogatási rendszerről, a szakmatámogatási megbízatást kapott Konzorciumunkról, valamint a megbízatás ...

Szakmai műhelymunka család- és gyermekjóléti szolgáltatás témábanSzakmai műhelymunka család- és gyermekjóléti szolgáltatás témában

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet által meghirdetett „Területi szakmatámogatási rendszer létrehozása, szakmatámogatási feladatok ellátása -2021” (TSZR2021) című projekt keretein belül bonyolította le szakmai műhelyét 2022. október 26. napján a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ. ...

A hatékony vezetői kommunikáció – műhelybeszámolóA hatékony vezetői kommunikáció – műhelybeszámoló

Az MMSZ Egyesület Gondviselés Háza - Fogyatékosok és Időskorúak Otthona Ivánc intézmény szervezésében lebonyolított műhelymunka iránt érdeklődők a Vas és Zala vármegyében működő tartós bentlakást nyújtó intézmények vezetői közül kerültek ki. A műhely célja volt, hogy elősegítse, támogassa a megfelelő kommunikációs stílus kialakítását, rávilágítson a vezetői kommunikációs hibákra és tudatosítsa, hogy a ...